Language
 • International
 • Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • Finlandssvenska
 • Íslensk
 • Eesti keel
 • Latviešu valoda
MEPS
Meny
Stäng
search
Language
 • International
 • Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • Finlandssvenska
 • Íslensk
 • Eesti keel
 • Latviešu valoda
Effektiva samarbeten
och tydliga kalkyler

Jobba effektivt och lönsamt med byggskador, ROT och reparation

I MEPS-systemet samarbetar entreprenörer, försäkringsbolag och fastighetsbolag i uppdrag som rör ROT och reparation i fastigheter. MEPS är marknadens mest etablerade system och används för att göra upp avtal, kalkylera, chatta och dokumentera. Allt sker på ett och samma ställe. Med MEPS får du koll på verksamheten, säkrare affärer och kan öka effektiviteten och lönsamheten.

MEPS används för ärendehantering inom byggskador och reparation hos försäkringsbolag, fastighetsbolag och privatpersoner.

Affärer för 4 miljarder SEK

MEPS används av alla ledande försäkringsbolag och av ett ökande antal stora fastighetsbolag. Det innebär att MEPS-entreprenörer får ett tryggt och stabilt flöde av byggskadeuppdrag. Varje minut skickas en beställning till en MEPS-entreprenör!

uppdrag per år

företag i Sverige

i affärsvärde/år

kalkyler per år

6 500 användare

Webbaserat system

Eftersom MEPS är webbaserat har du alltid tillgång till den senaste versionen. Du behöver inte ladda ned eller installera något. MEPS kan användas på datorn, laptop, surfplatta och mobiltelefon. Du kan alltså dokumentera jobbet på kontoret lika väl som med mobilen ute på fältet.

MEPS för olika verksamheter

Läs om hur MEPS används i din typ av verksamhet, och prova gratis!

Välj målgrupp

MEPS för Huvudentreprenörer

MEPS är både ett kalkylverktyg och ett byggservicesystem som hjälper dig digitalisera och förenkla arbetsdagen. Få struktur i pågående projekt, kommunicera smidigt med underentreprenörer och förenkla offertarbetet.

Händer lägger golv

Stabilt flöde av beställningar

MEPS gör det enkelt att få in nya uppdrag - du samarbetar långsiktigt med dina kunder och får ett stabilt flöde av beställningar. De ledande försäkringsbolagen i Sverige har MEPS som sitt standardsystem för byggskadeärenden, vilket ger dig som MEPS-användare en konkurrensfördel. Samma sak gäller vid beställningar från fastighetsbolag, där fler och fler ställer krav på att MEPS används av deras leverantörer. MEPS funkar utmärkt i privatjobb - privatpersoner brukar uppskatta de tydligt uppställda rapporterna.

Få betalt för det du gör

Med MEPS kommer du inte längre behöva jobba med löpande, osäkra kalkyler. I stället tar du betalt för varje arbetsmoment du utför, och inte den tid det tar att utföra det. MEPS levererar neutrala kodvärden som fastställer arbetsmängden och du får betalt enligt det avtal du har med din beställare. Du slipper lägga onödig tid på prisdiskussioner, och kan jobba smartare, mer effektivt och öka lönsamheten.

Smidigare samarbete med underentreprenörer

Du kan även ha smidig kommunikation med underentreprenörer och hantverkare som jobbar ute på fältet. Fördela uppdragen, chatta och samla in dokumentation om uppdraget på en och samma plats, där alla parter har tillgång till den.

Analys av tidigare uppdrag

MEPS levererar data som ger möjlighet till uppföljning av tidigare uppdrag. Du ser var du tjänar pengar, du sporras att planera mer och öka effektiviteten.

Gratis provperiod och kom-igång-hjälp

De första tre månaderna får du använda MEPS utan kostnad. Du får dessutom en introduktion i MEPS av våra kunniga produktspecialister. Introduktionen sker via telefon eller online, och du bokar den samtidigt som du gör din beställning av provperioden. Du får också tillgång till introduktionsfilmer som visar hur du snabbt kommer igång med MEPS.

Du beställer provperioden via Beställ MEPS-knappen på den här sidan. De första tre månaderna är gratis. Därefter väljer du själv om du vill säga upp avtalet.


MEPS Prislista 2022

Grundtjänster

Pris

Årlig licenskostnad för systemet MEPS¹

15 440 SEK

Årlig licenskostnad per användare²

1 960 SEK

Transaktionsavgift Försäkringsskada³

56 SEK

Transaktionsavgift Besiktning

0 SEK

Transaktionsavgift Fastighetsbolag

0 SEK

Transaktionsavgift Konsument

0 SEK

Transaktionsavgift Skissverktyg (Floor Plan Creator)⁴

32 SEK

Årslicenskostnad per affärsenhet⁵

7 030 SEK

Alla priser är exklusive moms.


¹Inkluderar en användare.

²Användare som har rollen Hantverkare i MEPS har under en introduktionsperiod 100% rabatt på Årslicenskostnaden. Rabatten kommer att minska i takt med att rollen Hantverkare färdigutvecklas i systemet. Alla kunder kommer att informeras om förändringar i rabatten.

³Debitering sker när ett uppdrag accepteras och en part är ett försäkringsbolag.
⁴Debitering sker när en användare skapar en ny, eller importerar, en FPC-skiss till MEPS Besiktningsapp.

⁵Affärsenhet används av större organisationer, som har behov av att hantera flera organisationer, dotterbolag, varumärken eller avdelningar i samma system.


Våra kunder

På gång


 • Nyhet Om materialpriser i MEPS Just nu ser vi stora förändringar avseende materialpriser i marknaden. Detta är delvis en följd av den extraordinära situationen med konflikten i Ukraina, med brister i tillgänglighet av material, kostnadsökningar för leverantörerna och problem i logistikkedjorna. Här kan du läsa om hur vi på CAB hanterar förändringarna. Du får också tips på hur du använder egna materialpriser i MEPS, för att få exakta materialpriser i ett uppdrag.

 • Nyhet Träffa oss på Nordbygg Den 26-29 april finns CAB och MEPS på plats på mässan Nordbygg. Nordbygg är Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen. Mässan lockar runt 48 000 besökare från byggsektorn i Sverige och övriga Skandinavien, Baltikum och Europa.

 • Nyhet Gå med i Användarföreningen och påverka utvecklingen av MEPS Vill du som entreprenör tycka till om MEPS och hur det används i branschen? Då ska du gå med i Användarförening MEPS Entreprenör. Nyligen hölls årsmöte, som du kan läsa mer om här.

© Copyright 2022 CAB Group