Language
  • International
  • Svenska
  • Norsk
  • Suomi
  • Finlandssvenska
  • Dansk
  • Íslensk
  • Eesti keel
  • Latviešu valoda
MEPS
Meny
Stäng

Det här tycker användarna om koderna i MEPS

Känner du till att du kan skicka in din åsikt om en MEPS-kod direkt via MEPS till vår Dataförvaltning? CABs dataspecialister Benjamin Sjölander och Maria Edlund läser kommentarerna varje vecka och använder innehållet till att förbättra MEPS koder.

Dina åsikter är viktiga för utvecklingen av MEPS

-Vi arbetar ständigt med att uppdatera koderna, och då är användarnas synpunkter viktiga för oss, säger Benjamin Sjölander. Vi hoppas att fler ska upptäcka möjligheten att skicka kommentarer till oss direkt i MEPS, och på så sätt hjälpa oss att göra MEPS bättre.

Kommentarerna vi får kommer från hela Norden. Synpunkter på saknade material, priser som anses fel och hjälptexter som behöver ses över åtgärdar vi löpande, medan de större områdena kräver analys och tar lite längre tid.

-Användarnas synpunkter hjälper oss göra rätt prioriteringar. Förra året förändrade vi strukturen för Fuktisolering, Listverk och Undergolvssytem. Det är tre områden som vi fått in en del synpunkter på, och som bidragit till dessa förändringar. Så det lönar sig att skicka in en kommentar om man vill förändra och förbättra MEPS.

Kommande utvärdering av El och Golv

-Vi har fått in en del frågor gällande El när det kommer till material och arbetsmoment. Det tackar vi för, eftersom vi håller på att avsluta ett stort arbete med El-koderna just nu. Ett nytt El-träd lanseras senare i april, berättar Benjamin. Vi inleder också snart ett projekt med att utvärdera koderna för Golv, som varit ett av de mest kommenterade områdena.

Hög kvalitet ger nöjda kunder

-Fokus hos oss på dataförvaltningen är nöjda användare och att MEPS-datan ska hålla hög kvalitet, säger Maria. Vi intervjuar användare och oberoende specialister från branschen inför varje utvärdering av ett kod-område.

Alla tre medarbetarna på MEPS Dataförvaltning är byggingenjörer i grunden. Maria med erfarenhet från både bygg- och försäkringsbranschen, Benjamin från projekteringssidan och den tredje kollegan Linus Eberhardsson som VVS-montör.

Så här samlas kommentarerna på koder in

Användaren kan skicka in sin synpunkt direkt via kodraden i kalkylen i MEPS. Det finns en ikon att klicka på där man sedan kan fylla i sin synpunkt.

Du hittar mer info på våra supportsidor, som du når via rubriken Behöver du hjälp? inne i MEPS.

Tyvärr har dataförvaltningen inte möjlighet att svara på frågor via den här funktionen. Den som undrar något bör i stället kontakta vårt kunniga supportteam på support@meps.se.

© Copyright 2024 CAB Group