Language
 • International
 • Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • Finlandssvenska
 • Dansk
 • Deutsch
 • Íslensk
 • Eesti keel
 • Latviešu valoda
 • Lietuvių
CAB
Meny
Stäng
Knowledge,
optimized.
 • SE_Ny inloggning CSP CAAS 2021

Kontrollera dina inloggningsuppgifter

Från och med 23 oktober kommer du behöva ha ditt användarnamn och lösenord tillgängligt för att logga in i CABAS, CAB Plan och våra övriga system relaterade till fordonsreparationer. Vi kommer då att införa en ny teknik för inloggning. Systemet kommer inte ihåg dina uppgifter. Du behöver skriva in dem manuellt när du loggar in första gången.

Vi inför också en ny teknik för att bädda in inloggningen i CAB Service Platform. Detta kommer att ge en mer sömlös upplevelse där du inte behöver växla mellan klienten och webbläsaren. För att detta ska fungera behöver din dator ha Microsoft Edge WebView2 installerad.

Viktigt!

Detta kommer att bli ett obligatoriskt sytemkrav under våren 2022. Vi återkommer med exakt datum senare. Den nuvarande webbinloggningen kommer att vara tillgänglig fram till dess.

Det här behöver du göra före 23 oktober

Varför gör CAB detta?

Förändringen är en konsekvens av att driften av vårt centrala system för inloggning (CaaS), flyttas till Microsofts molntjänst Azure. För att leva upp till de krav du som kund ställer på våra produkter behöver vi dra nytta av de funktioner den erbjuder.

Introduktionen av WebView2 möjliggör förutom en smidigare inloggning möjligheter att införa nya tekniker i CABAS och CAB Plan. Det gör att vi enklare kan förbättra användarupplevelsen för dig som kund i kommande uppdateringar.

CAB och Din data

Informationssäkerhet är högsta prioritet för CAB. Förändringen vi gör nu innebär överföring och hantering av inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord i krypterad form) till Microsofts molntjänst Azure. Vi tar din integritet på största allvar och förändringen syftar till att ännu bättre kunna skydda din data. Vi är ISO/IEC 27001-certifierade och vi arbetar ständigt med att säkerställa stabilitet och säkerhet i våra system.

Läs mer i vår personuppgiftspolicy. Länk till annan webbplats.

Mer information

Så här byter du lösenord i CABAS och CAB Plan

Läs mer om hur du byter lösenord på våra supportsidor. Länk till annan webbplats.

Så här installerar du WebView2

Ladda ner installera WebView2 med ”Evergreen Standalone Installer” här. Länk till annan webbplats.

Använder ni Citrix?

Organisationer som kör CABAS via Citrix behöver anpassa sin konfiguration för att exkludera WebView2 från s.k. Citrix hooks. Mer information finns hos Citrix https://support.citrix.com/article/CTX107825 Länk till annan webbplats.

Webbläsare som stöds

För att inloggningen ska fungera rekommenderar vi webbläsarna Chrome eller Edge. Internet Explorer 11 fungerar tillsvidare men eftersom Microsoft gradvis slutade supportera den fr.o.m. 20 november 2020 rekommenderar vi att den inte används.

Kontakt

Kontakta support@cab.se om du har frågor eller behöver hjälp med inloggning.

© Copyright 2024 CAB Group