Language
 • International
 • Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • Finlandssvenska
 • Dansk
 • Deutsch
 • Íslensk
 • Eesti keel
 • Latviešu valoda
 • Lietuvių
CAB Group
Meny
Stäng

Automotive

Sju tips för att planera bättre i CAB Plan

CAB Plan är ett kraftfullt planerings- och kommunikationsverktyg som ger dig större kontroll över verkstadens vardag. Genom överblick och effektiv planering kan man öka lönsamheten och få nöjdare kunder. Men det kräver att systemet används på ett sätt som är anpassat för just din verkstad och man arbetar aktivt med det.

Mikael Grundberg är Account Manager på CAB och har lång erfarenhet av att sätta upp CAB Plan på olika verkstäder. Vi frågade honom vilka tips han har att ge en verkstad som vill ta CAB Plan till nästa nivå.

Boka allt i CAB Plan

- Det absolut viktigaste är att man faktiskt bokar ALLA jobb i systemet, inte bara försäkringsjobb. CAB Plan är superbra på att ge överblick över vad som händer på verkstaden och vilka jobb som är på väg in. Men det kräver att allt finns där också. Sluta dubbeljobba med papper och penna.

Använd CAB Plan Repair!

Sedan ett par år finns en webbaserad stämplingsapp, CAB Plan Repair. Där kan teknikerna stämpla alla arbetsmoment och få bättre överblick över jobben. Den ingår dessutom gratis i CAB Plan-licensen.

- Det är många som inte har upptäckt CAB Plan Repair ännu vilket är lite synd. Att teknikerna stämplar alla moment är viktigt för att verkstaden ska kunna få överblick över den dagliga verksamheten. I Repair har teknikern både stämpling, planering och checklistor på ett och samma ställe. Det är också bra att använda Repair för fotografering av tillägg och annat gällande skadan.

Håll kontakt med SMS

SMS-funktionen i CAB Plan är ett bra sätt att hålla kunden uppdaterad på om det blivit några förseningar eller om bilen är färdig.

- Att skicka ut automatiska SMS spar en massa tid man annars lagt på att ringa kunder eller ta emot samtal.

Filtrera i flödesvisningen

Flödesvisningen visar status på varje fordon i arbetsflödet i realtid. Med hjälp av filter kan man göra det ännu bättre.

- Jag rekommenderar alltid att man ska göra filter för sina vanligaste sökningar i flödesvisningen. Till exempel vilka bilar som ska lämnas ut idag eller är utlämnade med rest. Det förutsätter återigen att alla stämplar alla moment.

Håll koll på planeringen under dagen

Jobbar man aktivt med planeringen är det lättare att minska ledtider och få fler bilar genom flödet.

- Om man inte har en dedikerad planör på verkstaden rekommenderar jag att man åtminstone har som rutin att titta över planeringen en timme på morgonen och en timme på eftermiddagen. På morgonen lägger man upp dagen, lägger in frånvaro, ser om det är bilar som inte kommit in eller om det finns småjobb som t.ex däckskifte man kan lägga in mellan större jobb. På eftermiddagen ser man över vad som händer dagen efter och kommande dagar, om det behövs planerad övertid till exempel.

Utbilda dig!

CAB erbjuder en rad utbildningar på olika nivå i CAB Plan. Även om man jobbat länge i systemet så finns det alltid nya saker att lära sig. CAB Plan utvecklas hela tiden och det kan finnas funktioner som inte fanns när du en gång lärde dig. Läs mer om våra utbildningar här

© Copyright 2024 CAB Group