Language
 • International
 • Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • Finlandssvenska
 • Dansk
 • Deutsch
 • Íslensk
 • Eesti keel
 • Latviešu valoda
 • Lietuvių
CAB
Meny
Stäng
 • Startsida
 • / På gång
 • / Lindströms Bil i Jönköping bidrar till uppdaterade tider i CABAS

Lindströms Bil i Jönköping bidrar till uppdaterade tider i CABAS

CABs tidsstudietekniker besöker kontinuerligt skadeverkstäder över hela landet för att tidsstudera verkliga skadereparationer. Just nu ligger fokus på att fånga information om reparationer av stål- och aluminiumplåt, som under nästa år kommer att uppdateras i CABAS. Men även andra moment studeras parallellt. Lindströms Bil i Jönköping är en av anläggningarna som tidsstuderats.

På Lindströms Bil i Jönköping välkomnas CABs tidsstudietekniker Timo Ristiniemi med öppen famn. Jonas Larsson, ansvarig för skadecenter, berättar:
- Vi tycker det är jättebra att få besök av Timo. Han har varit hos oss vid flera tillfällen och tidsstuderat ytrikta, både stål- och aluminiumplåt, men även avläsning av felkoder och AC-jobb. Vi ser bara fördelar med att våra skadereparationer bidrar till uppdaterade tider i CABAS.

Historiskt har tidsstudier utförts i stora projekt som omfattat samtliga MYSBY-tider i CABAS och som pågått under många år. Bilindustrin utvecklas allt snabbare, nya material och ny teknik införs i bilarna, vilket innebär att även reparationsmetoderna behöver uppdateras oftare. Det är ett av skälen till att tidsstudier numer görs kontinuerligt inom avgränsade områden. Just nu ligger fokus på att samla in data om ytrikta för stål- och aluminiumplåt.

- När Timo först ringde och frågade om han fick besöka oss för att göra tidsstudier visste jag inte riktigt vad det innebar. Men vi är generellt positiva till nyheter och utveckling, så vi välkomnade honom till oss. Nu vet vi hur bra det fungerar, så han är välkommen att besöka oss när han vill, fortsätter Jonas.

Lindströms Bil är återförsäljare för Toyota och Lexus. På anläggningen finns egen service- och skadeverkstad, däckverkstad med däckhotell och inom kort öppnar en separat verkstad och kundmottagning specialiserad på reparation av lätta lastbilar. Totalt arbetar 40 personer på anläggningen, varav 8 personer på skadeverkstaden. Hur ser personalen på att bli tidsstuderade?

- Teknikerna är bara positiva, de blir involverade och växer med uppgiften. Det är inte betungande alls, vi behöver inte anpassa oss på något sätt. Timo observerar i bakgrunden och har en bra dialog med teknikerna, berättar Jonas.

Kvalitet är en viktig fråga för branschen, oavsett om man är en märkesverkstad eller allbilsverkstad. Lindströms Bil är certifierade enligt Toyotas TSM-program och bedriver sitt arbete enligt en mängd punkter i programmet.
-Vi är TSM-godkända och arbetar enligt de riktlinjerna. Det är ett bra hjälpmedel för att kvalitetssäkra skadereparationerna och säkerställa att bilarna repareras på rätt sätt. Framförallt är det viktigt utifrån krocksäkerhet, menar Jonas.

Genom att studera många olika skadereparationer på många olika skadeverkstäder fångas en stor bredd av metoder och tider som tillsammans ligger till grund för tiderna i CABAS. Lindströms Bil är en bland ett 80-tal verkstäder som tidsstuderas. Så här avslutar Jonas:

- Vår syn på CABAS är att det är ett hjälpmedel och inte ett facit. Vi bidrar gärna till att tiderna i CABAS uppdateras, då får vi alla ett bättre hjälpmedel, avslutar Jonas Larsson.

Läs mer om tidsstudier

Här hittar du mer information och kan följa arbetet med tidsstudier:

Till Samverkansgruppen Länk till annan webbplats.

Lär dig mer om hur tiderna i CABAS fungerar

Se filmerna om tiderna i CABAS här

© Copyright 2024 CAB Group