Language
 • International
 • Svenska
 • Norsk
 • Suomi
 • Finlandssvenska
 • Dansk
 • Deutsch
 • Íslensk
 • Eesti keel
 • Latviešu valoda
 • Lietuvių
CAB Group
Meny
Stäng

Automotive

Upptäck fördelarna med CAB Plan Repair!

Efter releasen i maj har teknikerfliken i CAB Plan ersatts av den webbaserade funktionen CAB Plan Repair. Nu kan du enkelt stämpla på och av dina planerade arbetsmoment i din webbläsare utan att ha någon applikation installerad. Vi har sammanställt 8 tips på hur CAB Plan Repair kan göra din vardag lite enklare.

Tips 1: Sök!

Vet du om att du kan söka fram alla jobb som finns planerade på verkstaden och agera på dem? Detta är bra om du ska hjälpa eller ta över ett jobb från en kollega. Skriv t.ex. i registreringsnummer, välj alla depåer och alla resurser, klicka på Sök. Välj rätt jobb och klicka Start. Nu får du välja om du ska ta över jobbet eller om du ska hjälpa kollegan på det.

Tips 2: Visa jobbkorten som det passar dig

Du kan ändra storlek på jobbkorten, så det passar hur du vill ha din jobbinformation. Om ni ändrar från fullstort kort till listvy, så kan du alltid öppna upp kortet för att se mer information via expanderingsknappen med pilar.

Jobbar du i ett team kan du välja filtrering på att se alla jobb som är planerad på dig och i teamet eller snabbt välja de som är planerade enbart på dig eller enbart på teamet.

Tips 3: Dela checklistor med kollegor

När en tekniker har signerat en punkt på checklistan och den ska kontrolleras av en kollega, finns checklistan enkelt tillgänglig. Klicka på klockan med röd notifiering och de aktuella checklistorna visas.

Tips 4: Få koll på var dina lackdetaljer finns

Att det går att ange antal lackdetaljer på jobbkortet vet säkert de flesta men en smart funktion som många missar är att ange förvaringsplats för delar så slipper du eller dina kollegor att leta.

Tips 5: Delstämpling av lackdetaljer

CAB Plan Repair stödjer delstämpling av lackdetaljer. Det innebär att när en lacktekniker stämplar klart på till exempel grundning, slipning eller lackering, så får de ange hur många av detaljerna de färdigställt. När alla detaljer är markerade, så blir hela jobbet klart och monteringen vet säkert att alla delar är lackerade. För att kunna använda delstämpling av lackdetaljer måste detta aktiveras under inställningarna i CAB Plan och gäller alla jobb av typen ”lack”.

Tips 6: Administration

Administratörer har fått en egen startsida som där du kan välja ”Tidsummering” eller ”Att göra”.

Under Tidssummering kan du som administratör hjälpa teknikerna att göra eller korrigera tidsregistreringar.

När du klickar på ”Att göra” får du tillgång till att starta och stoppa en teknikers jobb. Välj tekniker under ”Resurs” och skrolla fram aktuellt jobb.

Tips 6: Håll dig uppdaterad!

När det finns nyheter i Repair eller annan viktig information från oss visas en röd notifiering med en siffra i vid menyn.

Dessutom hittar du instruktioner för alla funktioner i CAB Plan Repair.

© Copyright 2024 CAB Group