Effektiva samarbeten
och tydliga kalkyler

Med MEPS ökar du effektiviteten inom byggskador, ROT och reparation

I MEPS samarbetar entreprenörer, försäkringsbolag och fastighetsbolag i ärenden som rör reparation av skador i fastigheter. I ett och samma system delas all information som behövs för att göra ett bra, effektivt jobb.

MEPS skapar struktur och ger en tydlig överblick av jobben. MEPS används för att göra upp avtal, planera, kalkylera och dokumentera. Du fördelar arbetsmoment, lagrar bilder och chattar med andra deltagare.

MEPS-kalkylerna är detaljerade och gör träffsäkerheten i affärerna högre. Du får dessutom tillgång till statistik över utförda uppdrag, som kan ge insikter som förbättrar verksamheten. Det skapar bra förutsättningar för ökad effektivitet och lönsamhet.

MEPS-systemet används för ärendehantering inom byggskador och reparation hos försäkringsbolag, fastighetsbolag och privatpersoner. MEPS är marknadens mest etablerade system för ROT och reparation i fastigheter.

Effektivisera och strukturera med MEPS

Välj rätt MEPS-produkt för din verksamhet

Här kan du läsa om den MEPS-produkt som passar din verksamhet. MEPS för Huvudentreprenör, Underentreprenör, Fukt & Sanering, Fastighetsbolag och Försäkringsbolag.

Huvudentreprenör

Öka lönsamheten med aklkyle- och byggservicesystemet MEPS. Få struktur i pågående projekt, kommunicera smidigt med underentreprenörer och förenkla offertarbetet.

Underentreprenör och Installatör

Få koll på dina kostnader, slipp prisdiskussioner och öka lönsamheten. MEPS hjälper dig att styra din ekonomi med säkra kalkyler och effektiva samarbeten

Fukt & Sanering

Med MEPS får du ett verktyg för snabb kommunikation, besiktning och tydlig dokumentation av skadan gentemot beställaren.

Fastighetsbolag

MEPS hjälper fastighetsbolag att digitalisera och effektivisera entreprenadsprocessen – från start till mål.

Försäkringsbolag

MEPS är det ledande systemet när det kommer till hantering av byggskadeärenden och används av alla större försäkringsbolag i Sverige och ett växande antal i Norden.

Affärer för 4 miljarder SEK

MEPS används av alla ledande försäkringsbolag och av ett ökande antal stora fastighetsbolag. Det innebär att MEPS-entreprenörer får ett tryggt och stabilt flöde av byggskadeuppdrag. Varje minut skickas en beställning till en MEPS-entreprenör!

uppdrag per år

företag i Sverige

i affärsvärde/år

kalkyler per år

6 500 användare

Våra kunder

På gång


  • 6 tips för en bättre kalkyl CABs utbildare Niclas Öjebrandt och Johan Wikenius kan alla tips och trix som behövs för att jobba effektivt och smidigt i byggskadeuppdrag. Här kan du ta del av deras bästa tips för bättre kalkylering.

  • Hur funkar MEPS Klimatkalkylering? Hållbarhet är en viktig fråga både för oss på CAB och för branschen. Därför är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder tjänsten MEPS Klimatkalkylering, som beräknar ett byggskadeuppdrags klimatpåverkan. Jenny Fagerdahl och Maria Eriksson från CAB Group berättar om hur tjänsten tagits fram.

  • Pressmeddelande CAB lanserar MEPS Klimatkalkylering för försäkringsskador i fastighet Hur påverkar fastighetsreparationer klimatet? CAB Group lanserar Nordens första systemtjänst för automatisk kalkylering av klimatpåverkan av reparationer i fastigheter. Tjänsten MEPS Klimatkalkylering är en del av MEPS, som är försäkringsbranschens standardsystem för hantering av skadeärenden i fastigheter.