Language
  • International
  • Svenska
  • Norsk
  • Suomi
  • Finlandssvenska
  • Dansk
  • Deutsch
  • Íslensk
  • Eesti keel
  • Latviešu valoda
CAB
Valikko
Sulje
$businessArea

Järjestelmävaatimukset: CABAS ja CAB Plan

Järjestelmä tukee seuraavia käyttöjärjestelmiä
  • Windows 10 (Ei RT)
  • Windows 11
  • Windows Server 2016
  • Windows Server 2019
  • Windwos Server 2022
Esiasennettu ohjelmisto
Verkkoyhteys

Yhteysnopeus: Vähintään 10 Mbit/s (HUOM! Sekä lataaminen, että lähettäminen)

Verkkosovellukset tukevat seuraavia selaimia*
  • Microsoft Edge
  • Google Chrome
  • Firefox
  • Safari

*) Verkkosovellukset ovat suunniteltu toimimaan selaimen uusimman version kanssa. Verkkosovellukset voivat toimia vanhempien versioiden kanssa. Emme kuitenkaan voi tällöin taata toimintaa.

Verkon välityspalvelin (Web proxy)

CAB Service Platform and use of Web Proxies Linkki toiselle sivustolle.

Laitteistovaatimukset, CABAS
  • Prosessori: Vähintään 2-ytiminen, 2GHz
  • RAM-muisti: Vähintään 500 MB vapaata tilaa (CAB suosittaa käyttämään tietokonetta, jossa on vähintään 2 GB RAM-muistia)
  • Kiintolevytila: Vapaata tilaa vähintään 150 MB
  • Näytön resoluutio*:
    - Vähintään 1920*1080
Laitteistovaatimukset, CAB Plan
  • Prosessori: Vähintään 2-ytiminen, 2GHz
  • RAM-muisti: Aikaleimaus 2GB, varaus/suunnittelu 4 GB
  • Kiintolevytila: Vapaata tilaa vähintään 150 MB
Suositellut vaatimukset, CAB Plan

Ohjelmisto:

Tietokone:

• Näytön resoluutio*:
    - Vähintään 1920*1080

*) Skaalaus tulisi asettaa arvoon 100% (kannettavissa tietokoneissa on usein oletusarvoisesti 125%). On mahdollista käyttää suurempaa skaalausta ja pienempää tarkkuutta, mutta se heikentää ohjelman kuvan laatua.

Yhteys

Asiakasohjelmisto asennetaan paikalliseen tietokoneeseen, mutta tietojen nouto ja tallennus tapahtuvat CAB Groupin käyttöympäristössä. Tästä syystä järjestelmän käyttö vaatii internetyhteyden. Yhteyden miniminopeus on 10Mbit/s (sekä lataaminen, että lähettäminen) hyvien vastausaikojen saamiseksi. Järjestelmää voidaan käyttää myös alemmilla nopeuksilla, mutta kuvien tallennus ja 3D-kuvien käyttö voivat häiriintyä alemmissa nopeuksissa.

CSP-ympäristön (CABAS, CAB Plan) asennus ja päivitys tapahtuvat Amazon CloudFrontin kautta, jotta saadaan hyväksyttävä latausnopeus ja käytettävyys. Asiakkaalle lähetettäviä puhs-viestejä ja kiihdytettyä kuvien lataamista varten käytetään Microsoft Azure -pohjaisia toimintoja.

Sovellus käyttää seuraavia verkkokohteita:
  • Sovellustietoliikenne (*.cabgroup.net, *.cab.se, portti 443/HTTPS (TLS1.2))
  • Ohjelmistoasennus/-päivitys/3D-kuvat (*.cloudfront.net, portti 443/HTTPS (TLS1.2), varatoiminto edelliseen)
  • Push-ilmoitukset asiakasohjelmistolle (*.servicebus.windows.net, portti 9354, varatoiminto porttiin 443, oma protokolla)
  • Kiihdytetty kuvien lataus (*.blob.core.windows.net, portti 443/HTTPS (TLS1.2))

Ks. Technical network specification*, jossa on kuvattu yhteenveto verkkokohteista sekä sovellusten välisestä IP-avaruudesta.

*) Lisätietoja domain-tiedoista on saatavilla pyydettäessä.

Turvallisuus

Käyttäjä tunnistetaan käyttäjänimellä ja salasanalla. Turvalliset salasanasäännöt ovat käytössä, jotta salasanat eivät olisi liian helppoja. CSP-ympäristö ei käytä itsekehitettyä salasanasääntöä, vaan käyttää aidonnukseen Active Directorya käyttäjän tunnistamiseksi. Käyttäjän pitää antaa käyttäjänimi ja salasana sisäänkirjautumisen yhteydessä. Käyttäjänimi ja salasana salataan ja talletetaan käyttäjän hakemistoon (Documents and settings), joka muistaa ne seuraavan sisäänkirjautumisen yhteydessä. Liikenne tietokoneen ja palvelimen välillä on suojattu HTTPS:llä (TLS1.2) ja käytössä on sertifikaatti varmentamaan käyttäjä. Kaikki tiedostot, jotka CSP-ympäristön lataa, on signeerattu CAB Group AB:n sertifikaateilla. Kaikki HTTPS (TLS1.2) -sertifikaatit on laatinut Thawte ja koodiallekirjoituksen hyväksyjänä toimii Symantec.

© Copyright 2024 CAB Group