Knowledge,
optimized.
$businessArea

Optimiertes Wissen, ganz einfach.

Visste du att kostnaden för de flesta fordonsrelaterade skadereparationerna i Norden beräknas med CABs system? CAB är marknadsledande inom systemstöd och tjänster för skadereparationer på fordon. Ända sedan 70-talet har vi arbetat med att samla in och tillhandahålla data som ger stöd för tillförlitliga och rättvisande reparationskalkyler i fordonsbranschen.

Wie lange dauert die Reparatur eines Fahrzeugs und wie hoch sind die Kosten?

Det finns lika många svar på den frågan som det finns fordon och skador. Variablerna är nästan oändliga. Självklart beror det på vilket fordon och vilka reservdelar som är aktuella, men också på vilken teknologi och vilka material och metodkrav som föreligger. Det beror också på hur bra arbetet flyter på i skadeverkstaden. Och på hur smidigt kommunikationen mellan skadeverkstad, försäkringsbolag och fordonsägare fungerar. 

CABAS och CAB Plan ger svar

Vi på CAB har tagit fram en lysande lösning på frågan. Svaren hittas i CABAS och CAB Plan, våra smarta kalkylerings- och planeringssystem som idag används av drygt 23000 användare bland cirka 4000 skadeverkstäder och försäkringsbolag i Norden.

Med hjälp av systemen kan reparationstiden beräknas, jobbet planeras och kontakten mellan försäkringsbolag, skadeverkstad och fordonsägare skötas smidigt och effektivt - oavsett fordonsmodell och skada.

Informationen i CABAS baseras på tidsstudier av verkliga skadereparationer. Kunskapen om tidsstudier grundlades redan på 1970-talet och har utförts kontinuerligt sedan dess. Det gör att vi kan tillhandahålla tider som motsvarar dagens förutsättningar. Dessutom analyserar vi ständigt nya bilmodellers konstruktion så att vår databas av modeller och reservdelar hela tiden är uppdaterad. Läs mer om tiderna i CABAS här

Förutom CABAS och CAB Plan, erbjuder vi också en mängd funktioner, tjänster och möjliga integrationer till hjälp för att stödja alla parter på bästa sätt genom hela skadereparationsprocessen. Allt med syfte att fordonsägaren ska få tillbaka sitt reparerade fordon så snabbt som möjligt.

Garantitider för biltillverkare

Har du någon gång funderat över varifrån biltillverkarna får sina reparationstider? Även här ligger vi bakom lösningen. Via vårt dotterbolag i Tyskland hjälper vi de stora biltillverkarna runt om i världen att producera reparationstider för garantireparationer enligt tidsstandarden MEKBY. Här kan du läsa mer om tiderna för biltillverkare

Mehr über die CAB-Gruppe

Begonnen hat alles bereits in den 1940er Jahren mit den Rationalisierungs- und Effizienzgedanken des Unternehmers Helmer Reveman. Später wurden die Ideen auf die Automobilindustrie übertragen und seitdem sind Zeitstandards und Systemunterstützung für die Reparatur von Fahrzeugschäden das Herzstück der Aktivitäten von CAB.

Heute bietet die CAB Group auch Dienstleistungen für Immobilienreparaturen und in der Gesundheits- und medizinischen Versorgung an.

Neugierig auf die CAB Group? lesen Sie hier mehr